ΤΕΣΤ ΑΛΛΕΡΓΙΩΝ

lab

Οι αλλεργίες ταλαιπωρούν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, τόσο παιδιά όσο και ενήλικες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια υπερβολική αντίδραση του οργανισμού μας απέναντι σε ουσίες του περιβάλλοντος που εισέρχονται στον οργανισμό από τη μύτη, το στόμα ή το δέρμα και που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν είναι βλαβερές για τον οργανισμό. Οι ουσίες αυτές ονομάζονται αλλεργιογόνα και διακρίνονται σε:

  • εισπνεόμενα σωματίδια, όπως η γύρη λουλουδιών, αγριόχορτου ή θάμνων και η οικιακή σκόνη, που προκαλούν συμπτώματα κυρίως από το αναπνευστικό σύστημα (φτάρνισμα, καταρροή, βήχα, δύσπνοια, κλπ)
  • φάρμακα, τροφές (ψάρια, γάλα, κλπ) και συντηρητικά τροφίμων, που προκαλούν διαταραχές του πεπτικού συστήματος (διάρροιες, στασιμότητα βάρους, κοιλιαλγία, αίμα στα κόπρανα, κλπ) ή δερματικές εκδηλώσεις (εξάνθημα, κνησμό , κλπ)
  • ουσίες, όπως υφάσματα, απορρυπαντικά, καλλυντικά, επιθήλιο ζώων και δηλητήριο εντόμων, που έρχονται σε επαφή με το δέρμα και προκαλούν εξάνθημα, φαγούρα, οίδημα, κλπ.

Οι αλλεργίες μπορούν να αντιμετωπισθούν με αποφυγή των ουσιών που τις προκαλούν ή με ειδική θεραπεία απευαισθητοποίησης, για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να γνωρίζει κανείς σε ποιές ουσίες είναι αλλεργικός. Το Μικροβιολογικό Διαγνωστικό Ιατρείο «MED-LAB» σας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα μέσω ειδικών αιματολογικών εξετάσεων (RAST TESTS, Random Allergy Tests). Δεδομένου ότι υπάρχουν τουλάχιστον 300 αλλεργιογόνα, η επιλογή εκείνων που πιθανώς προσβάλλει τον κάθε εξεταζόμενο γίνεται κατόπιν λήψης ιατρικού ιστορικού από τον Βιοπαθολόγο του Εργαστηρίου, ή ακόμα από τον Πνευμονολόγο ή Αλλεργιολόγο που σας παρακολουθεί.

Η αιμοληψία γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Εργαστηρίου και δεν απαιτείται νηστεία.

Επιστροφή στην επιστημονική ενημέρωση.